Dekorativ bild

Forum öppnade 1953 och tillhörde Kooperativa förbundet. Detta var det första större varuhuset i Uppsala och det första i landet med självbetjäning och var på den tiden Sveriges modernaste varuhus. Bredvid gallerian ligger Forumtorget som fått sitt namn efter gallerian. I år firar vi Forums 70-årsjubileum! Välkommen att ta del av Forumkvarterets historia i våra utställningar.

Under jubileumsveckan öppnar vi upp flera utställningar som visar upp våra 70 år som Forum! Här kan du se minnen och sparade artiklar från resan från den första Konsumbutiken, där allt började, till där vi är idag. I våra skyltfönster kan du ta del av allt från originalkundvagn till fotografier från de första åren och byggstarten. Du hittar flera fotoutställningar i kvarteret, bland annat en större utställning i mitten av galleriagången där du kan gå in och kika närmare på Forumkvarterets historia!

 

Utställningar

Bredgränd

Här hittar du en fotoutställning med bilder från byggstarten av Forum och invigningen där de hissade flaggan bland annat.

 

Dragarbrunns entré

Precis innanför entrén hittar du en fotoutställning med bilder från olika höjdpunkter av de tidiga åren. Bland annat bilder från en modevisning på Norrlands nation och kampanjbild från 1950-talet. 

 

Diagonalen, fotoutställning

Här kan du ta del av Forums historia, allt från tidningsartiklar till bilder och föremål från tidigare skyltning och butiker.  

 

Diagonalen, Konsumbutiken

Här har våra dekoratörer återskapat den första Konsumbutiken från Forums öppning. Här hittar du sparade artiklar och originalkundvagn med mera.

 

Välkommen att ta del av våra utställningar från 22 september enligt kvarterets öppettider:

Måndag-fredag: 10-19

Lördag: 10-17

Söndag: 12-17

 

Välkommen in!